Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон про санкції

14 серпня 2014, 13:49
228
2
Автор:
Реклама

Народні депутати схвалили урядовий законопроект про санкції № 4453аякий був прийнятий за основу 12 серпня. В ході обговорення в нього були внесені поправки. Зокрема, виключені такі санкціїяк обмеження або припинення надання послуг поштовому зв'язку; заборона або обмеження ретрансляції теле-и радіоканалів; обмеження або припинення діяльності ЗМІ і інших суб'єктів інформаційної діяльності, у тому числі, в інтернеті. У числі схвалених санкцій залишилися: блокування активів, обмеження торгових операцій, запобігання виведенню капіталів за межі України, припинення виконання економічних і фінансових зобов'язань, анулювання або припинення ліцензій.

Спеціальні економічні і інші обмежувальні заходи (санкції) можуть застосовуватися з боку України відносно іноземної держави, іноземної юридичної або фізичної особи, юридичних осіб - нерезидентів. Закон не торкатиметься громадян України. 

Пропозиції про застосування, відміну і внесення змін в санкції виносяться на розгляд Ради національної безпеки і оборони України Верховною Радою, Президентом, Кабміном, Нацбанком, Службою безпеки.

Як заявив Арсеній Яценюк під час обговорення, було прийнято рішення про те, що указ Президента про введення санкцій буде затверджуватися Верховною Радою.

Підставами для застосування санкцій являються дії іноземної держави, іноземного юр- чи фізособи, інших суб'єктів, які створюють реальні і потенційні погрози національним інтересамнаціональній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, її економічній самостійності або порушують права і свободи людини і громадянина, інтереси суспільства і держави, призводять до окупації території, експропріації або обмеження права власності, майнових втрат, створення перешкод для стійкого економічного розвитку, повноцінного здійснення громадянами України прав і свобод; резолюції Генеральної Асамблеї і Ради Безпеки ООН; рішення і регламенти Ради Європейського Союзу; факти порушень Загальної декларації прав людини, Статуту Організації Об'єднаних Націй.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини