Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від відбитків в закордонному паспорті можна відмовитися, - набув чинності Закон

Реклама

Сьогодні, 13 серпня, набув чинності Закон № 1601 - VIIяким внесені зміни в Закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр і документи, що підтверджують громадянство України, засвідчують особу або її спеціальний статус".

Згідно із Законом оцифровані відбитки пальців рук вносяться в Єдиний демографічний реєстр і на безконтактний електронний носій тільки за згодою при оформленні:

- паспорти громадянина України для виїзду за кордон;

- дипломатичного паспорта України;

- службового паспорта України;

- посвідчення особи моряка;

- посвідчення члена екіпажа;

- посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон, проїзного документу біженця.

Порядок отримання, витягання з Реєстру і знищення оцифрованих відбитків пальців встановлює Кабінет Міністрів. Оцифровані відбитки пальців після внесення на безконтактний електронний носій вилучаються з Реєстру і знищуються. Повноваження по отриманню відбитків пальців і забезпеченню їх захисту покладаються на посадовців уповноваженого органу і зарубіжні дипломатичні установи.

Оцифровані відбитки пальців виходять після досягнення дванадцятирічного віку. Від внесення відбитків можна відмовитися по релігійних переконаннях.

Закон дозволить забезпечити виконання рекомендацій європейських фахівців по лібералізації Євросоюзом візового режиму для України.

Відмітимо, що прийнята в першому читанні редакція проекту припускала, що відбитки пальців будуть обов'язково вноситися у вказані документи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини