Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмин одобрил проект закона, позволяющий судить Януковича заочно

8 серпня 2014, 16:10
272
6
Реклама

Кабінет міністрів України схвалив проект закону, який дозволить засудити колишнє керівництво країни заочно. Про підготовку відповідного законопроекту повідомив сьогодні на брифінгу прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Урядом прийнято рішення про те, щоб подати проект закону про введення кримінально-правових санкцій. Цей закон дозволить українським судам виносити ухвали відносно осіб, які знаходяться в міжнародному розшуку і їх тому не можна під конвоєм доставити до суду", - сказав він.

За словами Яценюка, передбачена можливість заочного засудження осіб, які підозрюються в терористичній діяльності, злочинах проти основ національної безпеки і оборони, масових вбивствах і військових злочинах.

"Після прийняття цього акту українські суди отримають право ухвалити вироки відносно цих осіб. При цьому вводиться санкція відносно конфіскації майна цих осіб. Це означає, що не лише виконавці, але і організатори і замовники злочинів проти України підпадатимуть під конфіскацію. Україна знаходитиме майно банків, фінансових компаній, підприємств і особисте майно тих осіб, які підтримували анексію Криму і які зараз підтримують і фінансують російських терористів на території України, по всьому світу", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше схожий Закон про заочне карне виробництво став одним з резонансних актів, прийнятих парламентом 16 січня 2014 року. Пізніше скандальні закони були скасовані.

Джерело: ЛІГАБізнесІнформ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини