Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заарештоване майно реалізовуватимуть через електронні торги в усіх областях

7 серпня 2014, 09:56
326
0
Автор:
Реклама

Робота системи електронних торгів заарештованим майном віднині поширюється на усю територію України. Відповідне рішення було прийняте Кабміном 6 серпня.

Міністр юстиції Павло Петренко розповів, географія цього проекту розширюється з 10 пілотних регіонів на територію усієї України. Тимчасовим виключенням є територія окупованого Криму, Луганською і Донецькою областей.

Нагадаємо, система електронних торгів заарештованим майном стартувала 1 травня 2014 року в чотирьох пілотних регіонах: Вінницькою, Дніпропетровською, Львівською областях і в Києві. У червні пілотний проект був поширений ще на 6 регіонів: Запорізьку, Івано-Франківську, Київську, Одеську, Харківську і Чернігівську області.

Перші онлайн-аукціони з продажу конфиската відбулися 1 липня. З початку роботи системи у базу СЭТАИ внесено більше 1,7 тис. лотів на суму 430 млн грн. За перший місяць торгів було проведено 262 аукціони, на яких реалізовано 153 лоти загальною вартістю майже 13 млн грн.

В порівнянні з показниками минулого року загальний об'єм реалізації заарештованого майна впродовж торгового дня виріс з 13% до 57%. Ріст вартості складає 85,5% проти 0,5% минулого року.

Зміни зазнала і номенклатура реалізованого конфиската. Якщо рік тому 95% доводилося на транспорт і нерухомість, то в системі СЭТАИ ця група товарів займає лише 58%, а доля побутових речей і малоцінного майна виросла з 5% до 42% відповідно.

Самі торги стали значно динамічно. Учасники піднімають ціни на окремі товари до 440 кроків, хоча цей показник раніше не перевищував 5, а кількість охочих придбати лот в середньому виросла з 3 до 20 чоловік.

З початку роботи СЭТАИ сайт системи подивилося більше 300 тисяч користувачів мережі Інтернет, більше 3,7 тис. подали свої заявки на участь в торгах.

За інформацією прес-служби Мінюсту.

Також читайте: Змінений порядок реалізації заарештованого майна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини