Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До кінця року введений мораторій на перевірки бізнесу, - Міністр юстиції

Реклама

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що кількість державних службовців вже найближчим часом скоротиться на 30-50%, при цьому фонд заробітної плати чиновників буде повністю збережений. Таку позицію підтримує Кабмін. Відповідні ініціативи представлені в законопроекті "Про спрощення надання админуслуг і оновленні державного апарату", який був прийнятий у першому читанні.

Фонд заробітної плати чиновників буде повністю збережений, оскільки, як вважає Міністр, низькі зарплати - одна з головних причин виникнення побутової корупції. Він заявив, що ті особи, які прийдуть на посаді, отримають реальну конкурентну заробітну плату.

П. Петренко відмітив, що в час, коли Україна виявилася перед викликом зовнішньої військової агресії і значними проблемами в економіці, держапарат повинен складатися з нових, мотивованих, професійних, і патріотичних людей. Він заявив, що буде проведена повне очищення і переатестація співробітників держапарату. В першу чергу це стосується представників судових і контрольних органів. Важливій складовій при відборі нових чиновників, представників судових органів і органів прокуратури має бути перевірка їх майнового положення.

Крім того, реформи торкнуться і регулятивних органів, кількість яких значно скоротиться. По словах П. Петренко, зараз в Україні діє більше 80 різних структур, що здійснюють перевірки. За бажання, спільними зусиллями вони можуть організувати по декілька перевірок однієї і тієї ж юридичної особи щодня.

"Ми повинні максимально скоротити контролюючі інспекційні функції держави. У цьому напрямі уряд вже прийняв ряд рішень. До кінця року введений мораторій на проведення перевірок представників бізнесу різними інспекціями"- повідомив Міністр.

За інформацією прес-служби Мінюсту.

Відмітимо, що згідно ст. 31 Закону № 1622 - VII про внесення змін Держбюджет-2014 перевірки підприємствустанов і організацій, фізосіб-підприємців контролюючими органами (окрім Державної фіскальної служби) здійснюються впродовж серпня - грудня 2014 року тільки з дозволу Кабміну чи по заявці підприємства по його перевірці. Проте, Закон не може вважатися таким, що набуло чинності, оскільки він не опублікований в повному об'ємі.

Також читайте: Перевірок в транспортній сфері стане менше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини