Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрфірма відстояла інтереси Національного медуніверситету за позовом колишнього ректора

5 серпня 2014, 17:01
282
3
Реклама

30 липня юридична фірма "Гвоздий і Оберкович" у Апеляційному суді м. Києва представляла інтереси Національного медичного університету ім. А. А. Богомольця у справі № 757/10389/14-ц за позовом колишнього ректора Москаленко В. Ф. про відновлення на посаді.

Рішенням суду першої інстанції вимоги позивача були задоволені, наказ про звільнення визнаний незаконним, а Москаленко В. Ф. відновлений на роботі.

Як убачається зі змісту рішення, єдиною основою для визнання наказу про звільнення незаконним, судом визначене те, що "Москаленко В. Ф. звільнений без вказівки правових підстав, а саме не відмічено ні п. 6.2.4., ні пункт 6.2.5. контракту від 04.11.2010 р. № 548".

Вважаючи таке рішення незаконним, представники Мінохоронздоров'я України і НМУ ім. А. А. Богомольця оскаржили його в апеляційному порядку.

Апеляційний суд детально вивчив матеріали справи і підтримав позицію апелянтів. В результаті рішення Печерського райсуду від 04.07 скасоване, в задоволенні позову Москаленко В. Ф. відмовлено.

Юристам фірми "Гвоздий і Оберкович" вдалося переконати апеляційний суд в тому, що звільнення Москаленко В. Ф. відбувалося згідно із законодавством і з дотриманням процедури, визначеної за умовами контракту і статуту університету.

Так, відповідно до п.7 ч.1 ст.39 Закону України "Про вищу освіту" керівник вищого учбового закладу третього або четвертого рівня акредитації може бути усунений з посади у зв'язку з ухваленням рішення про його відгук органом, який його обрав на посаду. Клопотання про відгук керівника може бути внесене в найвищий колегіальний орган громадського самоврядування вищого учбового закладу не менше чим половиною статутного складу Вченої ради вищого учбового закладу. Рішення про відгук керівника вищого учбового закладу третього або четвертого рівня акредитації приймається двома третинами голосів в присутності не менше двох третин статутного складу найвищого колегіального органу громадського самоврядування вищого учбового закладу.

Як убачається з матеріалів справи, 27 березня 2014 року Вчена рада університету ухвалила направити мотивоване звернення про дострокове припинення повноважень ректора Москаленко В. Ф. За таке рішення проголосували 46 членів ради із загальної кількості 77 членів.

Отже, звільнення Москаленко В. Ф. з посади ректора зв'язується з рішенням органу, який обрав його на цю посаду, як це передбачено ст.39 Закону України "Про вищу освіту". Отже, відповідає вимогам закону.

Примітка: Слід також відмітити, що передумовою звільнення Москаленко В. Ф. стала ініціатива студентів, які відкрито виразили недовіру колишньому ректорові і добилися його усунення. Надалі представниками Мінохоронздоров'я проведена комплексна перевірка діяльності НМУ, за результатами якої задокументовані численні зловживання і правопорушення Москаленко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини