Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Предложено ввести новый налог на обороноспособность

5 серпня 2014, 12:39
428
8
Реклама

Законопроектами №4418а і №4419а пропонується внести зміни до Податкового кодексу відносно стягування податку для забезпечення обороноздатності держави, а також до Бюджетного кодексу відносно напряму цього податку не в загальний, а в спецфонд держбюджету для фінансування виключно потреб Збройних Сил України і інших законних військових формувань.

Автор законодавчої ініціативи відмічає, що новий податок платитимуть суб'єкти господарювання - юридичні особиякі здійснюють господарську діяльність, як на території України, так і за її межами (окрім неприбуткових організацій і установ і тому подібне).

"Базою оподаткування пропонується визначити вартісне вираження об'єму доходу платника податку, отриманого впродовж податкового (звітного) періоду в грошовій формі (готівковою і безготівковою); матеріальній або нематеріальній формі. Ставка податку встановлюватиметься у відсотках від бази оподаткування у розмірі 0,25% від бази оподаткування. У випадку якщо база оподаткування складає більше 50 млн грн. в місяць - 0,5% від бази оподаткування", - відмічає Юрій Деревянко.

Введення нового податку, на думку пана Деревянко, дозволить притягнути додаткові кошти для фінансування потреб ВСУ і добровольчих батальйонів, створених відповідно до вимог законодавства, а його напрям в спецфонд бюджету дасть можливість контролювати його цільове використання.

Нагадаємо, що 31 липня Верховна Рада на позачерговому закритому засіданні підтримала урядовий законопроект № 4309а про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів, якими ввела 1,5% військовий податок.

Джерело: http://nbnews.com.ua/

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини