Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порошенко лишил льгот бывших высших чиновников

5 серпня 2014, 09:00
276
3
Реклама

Президент України Петро Порошенко підписав указ № 632/2014 "Про визнання такими, що втратили силу, деяких указів президента України", яким скасований ряд пільг генералам армії, генералам внутрішньої служби і державним радникам юстиції, звільненим по вислузі терміну служби.

Згідно з документом, втрачають силу укази глави держави, якою визначалося, що генерал армії, генерал внутрішньої служби, державний радник юстиції у разі звільнення по вислузі терміну служби може бути призначений на посаду радника міністерства оборони, міністерства внутрішніх справ або іншого військового формування, а державний радник юстиції - на посаду радника Генпрокуратури. Зокрема, вказаним особам надавалося грошове, автотранспортне, медичне і інші види обслуговування по останній посаді, а також право мати помічника. Також їм забезпечувалося щорічне безкоштовне санаторно-курортне лікування з компенсацією вартості проїзду в межах України, оплачувалося 50% вартості користування житлом, комунальними послугами і телефоном. Крім того, згідно з повідомленням, у разі працевлаштування таких осіб після звільнення по вислузі терміну служби на інше місце роботи незалежно від форм власності на них поширювалися безкоштовне медичне обслуговування, санаторно-курортне лікування і оплата 50% комунальних послуг коштом держави.

Окрім цього Президент розпорядився відмінити дію ряду розпоряджень колишніх президентів 1992-2010 років про матеріальне забезпечення і охорону колишніх вищих державних чиновників. Згідно з указом глави держави, з документів знімається гриф "не для друку".

Зокрема, Порошенко відмінив розпорядження від 4 липня 1994 року № 58 "Про матеріально-побутовий забезпечення Юхима Звягильского"; від 7 червня 1996 року "Про обслуговування і безпеку колишнього прем'єр-міністра України Євгенія Марчука"; від 11 липня 1997 року "Про обслуговування і безпеку колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренко"; від 31 грудня 1999 року № 448 "Про обслуговування і безпеку колишнього прем'єр-міністра України Валерія Пустовойтенко"; від 18 червня 2001 року" Про обслуговування і безпеку колишнього прем'єр-міністра України Віктора Ющенка ".

Також Петро Порошенко відхилив розпорядження від 10 червня 2002 року "Про матеріально-побутове і медичне обслуговування Миколи Азарова". Тоді екс-прем'єр-міністр очолював Державну податкову адміністрацію, і розпорядження від 12 січня 2005 року "Про обслуговування і безпеку колишнього прем'єр-міністра України Віктора Януковича". Порошенко відмінив і довічне утримання коштом держави колишнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини