Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Киянина, що добровільно здав 50 патронів, посадили в СІЗО

4 серпня 2014, 10:06
310
9
Реклама

У Києві городянин добровільно повідомив міліцію про те, що у нього будинки зберігаються 50 патронів від дрібнокаліберної зброї і хотів здати їх силовикам. Але його затримали, обрали запобіжний захід у вигляді арешту в СІЗО на два місяці і тепер загрожують присудити реальний тюремний термін. Про це повідомив адвокат затриманого, партнер ЮК "Юскутум" Денис Овчаров за підсумками судового засідання, що відбулося в суботу. 

"Удома під час обшуку знайшли 50 патронів від "мелкашки". До проведення обшуку підзахисний добровільно викликав працівників міліції. Патрони знайшов 25 років тому, у себе удома зберігав їх і не вважав, що за це може бути якась відповідальність - це ж патрони від "мелкашки"… По нормах статті 263-ої, по якій підзахисний проходить, якщо особа добровільно здала боєприпаси, воно звільняється від карної відповідальності. В принципі, цей злочин, який йому ставлять, не носить суспільно небезпечний характер. Патрони від "мелкашки" - це ж не зброя, а просто патрони. Вони були в коробці, раніше ними ніхто не стріляв", - пояснив захисник.

По словах Овчарова, особливість цієї справи полягає в тому, що його веде Відділ по боротьбі з організованою злочинністю Києва за підтримки прокуратури Києва. Причому саме прокуратура просила запобіжний захід - утримання під вартою на два місяці.

"Мій клієнт 1966-го року народження, у нього на утриманні є неповнолітня дитина, він має офіційну роботу, місце проживання, добровільно здав патрони, і суддя винесла ухвалу помістити його в СІЗО. Санкція передбачає від трьох до семи років позбавлення волі, але стаття досить розмита - в ній містяться норми про зберігання, збут. Причому не лише боєприпасів, але і вогнепальної зброї", - дивується адвокат.

Адвокат відмітив, що зараз йде робота держави по роззброєнню населення. Силовики, користуючись моментом, починають посилити санкції: "Хоча офіційно держава говорить, що воно нікого не саджатиме, якщо ви добровільно здаєте боєприпаси, насправді відбувається посилення покарання за зберігання".

"На сьогодні позиція прокуратури зводиться до того, що якщо у когось будуть знайдені патрони, за це реально можна потрапити в СІЗО. Якщо таке відбувається в Києві, то що говорити про регіони? Виходить досить дивна ситуація, коли дійсно озброєних бандитів або грабіжників ніхто в СІЗО не саджає, але звичайні громадяни, у яких знаходять патрони незрозуміло від чого, дуже легко і швидко потрапляють в СІЗО", - сказав Вівчарів.

За словами адвоката, сьогодні, 4 серпня, він подасть апеляційну скаргу на це рішення у цій безпрецедентній справі. 

Джерело: Liga.net

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини