Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатура і Мінюст досягли консенсусу в питанні подальшої реформи

30 липня 2014, 11:21
993
0
Реклама

На пресс-брифинге, який пройшов 29 липня в інформаційному агентстві УНІАН, заступник Міністра юстиції Ігор Алексеев і заступник Голови Національної асоціації адвокатів України (НААУ), Ради адвокатів України Валентин Гвоздийпідвели підсумки процесу напрацювання змін і доповнень до законодавства України про адвокатуру і адвокатську діяльність.

Ігор Алексеев відмітив, що загальні напрацювання НААУ і Мінюсту є дуже актуальними, адже ці зміни і доповнення торкаються не лише адвокатського співтовариства, але і усього суспільства в цілому. Зважаючи на те, що адвокатура покликана захищати права і інтереси громадян, вона має бути наділена таким об'ємом повноважень, щоб адвокати могли ефективно здійснювати свою діяльність, відмітив заступник міністра.

Валентин Гвоздий, підсумовуючи проведені НААУ 22-го і 28-го липня 2014 заходи по обговоренню найважливіших проблем адвокатів, підкреслив, що раніше усієї зміни повинні торкатися посилення професійних прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності. Хоча певні права і гарантії і зараз передбачені в законі, проте вони, головним чином, носять декларативний характер. Через це розроблений законопроект передбачив внесення змін і доповнень і в інші нормативно-правові акти, зокрема до процесуальних кодексів.

Крім того, відмітив заступник голови НААУ, САУ, напрацювання торкаються рішення проблем з адвокатськими запитами, оподаткуванням адвокатської діяльності, підтвердженням повноважень адвоката, посиленням гарантій адвокатської таємниці, поліпшень в області безпеки адвоката і т.д... Мета усіх цих законодавчих новел - забезпечення виконання адвокатами покладених на них повноважень по забезпеченню права на захист і посилення принципів змагальності і рівності сторін в судочинстві.

Заступник міністра Ігор Алексеев також відмітив важливість того, що адвокатське співтовариство і Мінюст порозумілися і прийшли до згоди за проектом змін і доповнень в законодавство про адвокатуру і адвокатську діяльність.

Після технічного доопрацювання законопроекту він найближчим часом буде спрямований у Венеціанську комісію для отримання професійного укладення, а після цього - спрямований урядом на розгляд до парламенту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини