Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Міносвіти вимагає посилити психологічну допомогу школярам, травмованим війною

29 липня 2014, 16:05
125
0
Реклама

Міністерство освіти і науки України направило до департаментів (управління) утворення і науки інструктивно-методичний лист від 25.07.2014 № 1/9-374 "Про стан і особливості діяльності працівників психологічної служби системи освіти в 2014-2015 навчальному році".

Зокрема, в листі відзначається, що події останніх місяців, що відбуваються в Україні, показали необхідність соціально-психологічного захисту і психологічної допомоги дітям і окремим людям, так і цілим соціальним групам. За даними психологічного дослідження, в Донецькій області майже 40% дітей у віці 7-12 років і більше половини дітей у віці 13-18 років сталі безпосередніми свідками подій, пов'язаних з війною, - бачили військову техніку, бої, побиття і тому подібне, і навіть бачили убитих і поранених. А 76% дітей у віці 7-12 років і 43% дітей у віці 13-18 років випробовували страх, коли ставали свідками вищеописаних подій.

У зв'язку з цим Міносвіти підкреслює необхідність вжиття заходів по максимальному забезпеченню учбових закладів практичними психологами і соціальними педагогамиметодистами по психологічної служби районних (міських) методичних кабінетів, працівниками навчально-методичних кабінетів (центрів) психологічної служби системи освіти.

У листі говориться про необхідність налагодження належного психологічного супроводу усіх учасників учбово-виховного процесу. При цьому це стосується не лише Донецькою і Луганською областей, а усієї системи утворення України в цілому.

Також в документі даний перелік рекомендованих джерел і професійних періодичних видань.

Джерело: Міносвіти

Читайте також:
У школах і внз навчать, що робити при теракті

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини