Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Завершена робота над постановою пленуму ВХСУ про рішення кредитних суперечок

Реклама

18 липня відбулася зустріч суддів Вищого господарського суду і представників Європейською Бізнес Асоціації, на якій обговорювалися окремі питання господарського судочинства у банківській сфері. Зокрема, було приділено увагу зверненню стягнення на майнові права, що є предметом запоруки; реалізацію заставного майна під час процедури розпорядження майном боржника, як гарантії захисту інтересів банківських установ; зверненню стягнення на предмет іпотеки у разі зміни адреси об'єкту нерухомості і так далі

Судді рекомендували банкам відповідальніше відноситися до оформлення і оцінки майна, що передається в заставу і іпотеку.

Крім того, представники Асоціації відмітили насущну необхідність надання роз'яснень у сфері банківських суперечок у вигляді постанови пленуму ВХСУ. Олександр Кот повідомив, що першою судовою палатою завершена робота над проектом постанови пленуму "Про деякі питання практики вирішення суперечок, що виникають з кредитних договорів"який неодноразово узгоджувався з банками і банківськими асоціаціями, а також пройшов узгодження з Верховним Судом України.

За інформацією прес-служби ВХСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини