Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст приєднався до справи Надії Савченко в ЕСПЧ

Реклама

Міністерство юстиції України звернулося до Європейського суду з прав людини по залученню Уряду України до справи Надії Савченко в якості третьої сторони. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

За словами глави Мінюсту, відповідне звернення було зроблене з метою захисту і недопущення порушення прав громадянки України Н. Савченко, гарантованих Конвенцією, враховуючи її незаконне і безпідставне затримання, позбавлення волі і порушення кримінальної справи російськими органами.

Так, 15 липня 2014 року Європейським судом було прийнято заява захисника Н. Савченко, Валентини Теличенкопроти Російської Федерації. У цій справі Європейський суд надав Уряду Росії термін до 22 липня 2014 року для надання коментарів відносно обставин у справі. Крім того, справі Н. Савченко був наданий статус пріоритетного.

Враховуючи існування небезпідставних ризиків порушення прав Н. Савченко, зокрема, права на свободу і права на захист, з боку російських слідчих органів, Мінюст направив до Європейського суду відповідне клопотання про вступ Уряду України в справу в якості третьої сторони для надання коментарів в цій справі на підтримку заявниці.

За інформацією прес-служби Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини