Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлені обмеження на використання електронних грошей

Реклама

Нацбанк постановою від 19 червня 2014 року № 378 вніс зміни в Положення про електронні гроші в Україні.

Встановлено, що користувачі мають право використовувати електронні гроші для розрахунків за допомогою електронного пристрою, який поповнюється і перебуває у їх розпорядженні, в сумі до 35 тис. грн. впродовж календарного року. В розрахунок цієї суми не включаються електронні гроші, погашені на вимогу користувача впродовж календарного року. У поняття використання електронних грошей включається сукупність стосунків між емітентом, оператором, агентами, торговцями і користувачами по випуску, поширенню, розрахунках, обміну, погашени. електронних грошей і пополнени. електронними грошима.

Користувачі - фізособи мають право використовувати електронні гроші для оплати товарів, а також переводити їх іншим користувачам - фізособам. При цьому вони мають право переводити електронні гроші іншим фізособам з використанням передоплачених карт в сумі до 500 грн. в день і не більше 4000 грн. впродовж одного місяця. Користувачі - суб'єкти господарювання мають право отримувати електронні гроші тільки в обмін на безготівкові засоби. Користувачі - суб'єкти господарювання мають право використовувати електронні гроші тільки для здійснення оплати товарів.

Агентами за розрахунками можуть бути виключно банк і небанківська кредитна організація, що має ліцензію Нацбанку на переказ коштів без відкриття рахунків. У попередній редакції ліцензію наперевод засобів видавала Нацкомфинуслуг.

Випускати електронні гроші (бути емітентами) уповноважені тільки банки. Банк бере на себе зобов'язання по їх погашенню. Банк, який має намір здійснювати випуск електронних грошей, зобов'язаний до початку випуску погоджувати з НБУ правила їх використання в Україні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини