Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Купити валюту емігрантам стане простіше

Реклама

Нацбанк пообіцяв, що купити валюту стане простіше, а торгівля на міжбанківському валютному ринку буде прозоріша. Для цього постановою від 16 червня 2014 року № 360 був доповнений перелік документів, що підтверджують джерела походження гривні і що є підставами для купівлі фізособами-нерезидентами іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України. На думку Нацбанку це дозволить особам, що виїжджають на постійне місце проживання за кордон, купувати іноземну валюту за рахунок засобів в гривнах з поточних, вкладних (депозитних) рахунків, відкритих ними до придбання статусу нерезидента.

Згідно зі змінами клієнти - фізособи - нерезиденти купують іноземну валюту з поточних рахунків з метою перекладу за межі України на основі:

- виписки (довідки) уповноваженого банку про зарахування засобів в гривнах, перерахованих з поточного рахунку, який був раніше відкритий фізособі-резидентові, на його поточний рахунок, яке придбало статус нерезидента у зв'язку з виїздом за кордон на постійне місце проживання;

- виписки (довідки) уповноваженого банку про зарахування засобів в гривнах, перерахованих на поточний рахунок фізособи-нерезидента з вкладних (депозитних) рахунків (у тому числі нараховані відсотки) за договором банківського вкладу (депозиту), укладеною фізособою - резидентом до придбання статусу нерезидента.

Крім того, Нацбанком скасована норма про обмеження роботи банків, що маніпулюють об'ємом торгівлі або курсом іноземної валютиу Системі підтвердження угод. Відмітимо, що цей захід була введена зовсім нещодавно - 23 травня. Відміна аргументировна тим, що проведення монетарної політики в умовах переходу до інфляційного таргетування передбачає тимчасове застосування адміністративних важелів впливу на валютний ринок.

Постанова повинна набути чинності 22 липня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини