Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банкірам сподобався Закон про податок на депозити

8 липня 2014, 10:43
976
15
Реклама

Експерти Українського Кредитно-банківського Союзу позитивно відзиваються про прийнятому Верховною Радою Законі про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких інших законодавчих актів України відносно пасивних прибутків (законопроект № 4101а).

У разі, якщо Закон буде підписаний Президентом і набуде чинності, з 1 серпня 2014 року банки самостійно перераховуватимуть до держбюджету суми нового податку на депозити. Таким чином, вкладники звільнені від тяганини з декларуванням прибутків у вигляді відсотків, отриманих по депозиту. Увесь вантаж функцій податкового агента по нарахуванню, сплаті і звітності таких прибутків візьмуть на себе банки, в яких розміщені депозити.

При цьому банки звітуватимуть, не розкриваючи таємницю вкладів. Відомості про кожного конкретного вкладника і розмір вкладу не передаватимуться в податкові органи.

Крім того, завдяки прийнятим в другому читанні змінам усувається подвійне оподаткування нарахованих відсотків - згідно попередній редакції законопроекту банки повинні були б платити податок на прибуток з витрат на нарахування відсотків (при цьому вкладники одночасно платили б податок з отриманих відсотків по вкладах і були зобов'язані кожного разу звітувати в податковій).

Важливою нормою для населення, відмічають банкіри, являється звільнення від оподаткування процентних прибутків по поточних рахунках для нарахування заробітної плати, пенсії і стипендії.

Законом вводиться єдина лінійна ставка на рівні 15% по процентних прибутках замість прогресивного оподаткування пасивних прибутків фізичних осіб (нагадаємо, повинно було діяти з 1 липня 2014 року).

Фізособи, яким в період з 1 липня 2014 року до 1 серпня 2014 року будуть нараховані процентні прибутки по вкладах за прогресивною шкалою, звільняються від обов'язку їх декларування і сплати податку з таких прибутків.

Джерело: УКБС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини