Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як виконати рішення про стягнення бюджетних коштів?

Реклама

Відповідно до Порядком виконання рішень про стягнення засобів державного і місцевих бюджетів або боржників безперечне списання грошових коштів з рахунку боржника здійснюється в першочерговому порядку. Проведення платежів за платіжними дорученнями здійснюється після безперечного списання за наявності засобів на рахунку. Це роз'яснено в листі Держказначейства № 17-09/519-12924.

У випадку якщо по кодах, по яких здійснюється безперечне списання засобів, відсутні відкриті асигнування (засоби на рахунках) або до кінця бюджетного періоду їх недостатньо для виконання судового рішення, Казначейство направляє боржникові вимогу про необхідність прийняття заходи для встановлення таких асигнувань.

Якщо у боржника недостатньо відкритих асигнувань (засобів на рахунках) для виконання старанного документу, безперечне списання засобів здійснюється частково. На старанному документі ставиться відмітка про об'єм списаних коштів, яка завіряється підписом відповідальної особи, скріпленою гербовою печаттю.

Боржник зобов'язаний впродовж одного місяця після вступу вимоги відправити органу Казначейства письмове повідомлення про заходи, прийняті для виконання судового рішення. Термін може бути продовжений органом Казначейства за обгрунтованою заявою боржника до двох місяців.

Безперечне списання засобів з рахунків боржника здійснюється з моменту відкриття відповідних асигнувань.

На період виконання вимоги орган Казначейства відкладає безперечне списання засобів і здійснює проведення платежів по платіжних дорученнях боржника тільки по захищених витратах, певним Бюджетним кодексом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини