Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де можна отримати посвідчення учасника бойових дій?

Реклама

Міноборони роз'яснилощо видача посвідчень учасника бойових дій військовослужбовцям згідно з відповідними рішеннями буде організована Департаментом кадрової політики Міноборони і Головним управлінням персоналу Генерального штабу Збройних Сил України, а військовозобов'язаним, покликаним на військову службу по мобілізації, - обласними і Київським міським військовими комісаріатами.

Учасниками бойових дій визнаються військовослужбовці Збройних Сил України, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, а також брали участь в антитерористичній операції. Перелік осіб, які є учасниками бойових дій, визначений пунктом 19 ст. 6 Закону "Про статус ветеранів війни, гарантію їх соціального захисту".

З метою обліку особового складу командиром військової частини видається відповідний наказ (по стройовій частині) про відрядження в райони проведення антитерористичної операції, а також інформація про участь військовослужбовців в АТО заноситься в особисту справу або військовий квиток і завіряється командиром військової частини і гербовою печаттю.

Нагадаємо, 1 липня за основу прийнятий законопроект № 4022а відносно розширення кола осіб, що є учасниками бойових дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини