Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відшкодування вкладникам повинні видаватися в повному об'ємі

Реклама

Нормы постанови Нацбанку № 328 від 30 травня 2014 року "Про врегулювання діяльності фінансових установ і проведення валютних операцій" не поширюються на виплати відшкодувань вкладникам за рахунок засобів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Це роз'яснено в листі Нацбанку від 26 червня 2014 року № 18-112/33663.

Відповідно до постанови № 328 банок зобов'язані обмежити видачу готівкових засобів у гривні з поточних (у тому числі карткових) і депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати в межах до 150 тис. грн. в добу на одного клієнта. Ці вимоги не поширюються на видачу готівкових засобів на виплату зарплати, відрядних, пенсій, стипендій, інших соціальних і прирівняних до них виплат (окрім матеріальної допомоги).

Нацбанк роз'яснив банкам-агентам, що обмежили видачу готівкових засобів відшкодування (у сумі граничного розміру відшкодування 200 тыс.грн), посилаючись на вимоги постанови № 328, що суми відшкодування Фондом гарантування вкладів фізосіб повинні виплачуватися в повному об'ємі. Ці виплати не обмежені сумою в 150 тис. грн. в добу на одного клієнта.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини