Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Україна і ЄС підписали економічну частину Угоди про асоціацію

27 червня 2014, 11:02
242
4
Реклама

Економічна частина Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом підписана сьогодні, 27 червня 2014 року, у Брюсселі (Бельгія).

З боку України документ підписав Президент України Петро Порошенко, а з боку Євросоюзу - президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, глави держав або урядів усіх країн ЄС.

Завдяки лібералізації митних тарифів і нормативному наближенню до стандартів ЄС, Україна повинна отримати вільніший доступ на ринок ЄС. Згідно з документом, поступово усуватимуться митні тарифи і квоти, а українські закони будуть гармонізовані з європейськими у сфері торгівлі. Очікується збільшення українського експорту в ЄС. Відзначається, що передусім виграють такі торгові позиції, як одяг і текстиль, продукти харчування, рослинна олія і кольорові метали. Нові ринкові можливості в ЄС і вищі стандарти виробництва стимулюватимуть інвестиції стимулювати модернізацію сільського господарства і поліпшення умов праці.

Нагадаємо, що політична частина Угоди була підписана 21 березня 2014 годп. Таким чином, Україна уклала з ЄС повноцінну Угоду про асоціацію. Впродовж 2 місяців Верховна Рада України повинна ратифікувати Угода.

Україна і ЄС планували підписати угоду про асоціацію у Вільнюсі 29 листопада 2013 року. Проте за тиждень до підписання Кабмін Миколи Азарова припинив процес євроінтеграціїщо викликало масові акції протестів, і у результаті - скидання влади.

Угода про асоціацію - ця угода між Європейським союзом і державою, що не є членом ЄС, яке створює рамки для співпраці між сторонами. Області співпраці зазвичай зачіпають розвиток політичних, торгових, соціальних, культурних зв'язків і зміцнення безпеки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини