Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроект про податковий компроміс допрацьовують до другого читання

25 червня 2014, 16:03
172
0
Реклама

У Комітеті ВР з питань податкової і митної політики відбулася нарада по підготовці до другого читання законопроекту № 4930 про внесення змін до Податкового кодексу України відносно особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств і податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу (у першому читанні прийнятий 19 червня).

У нараді взяли участь народні депутати, представники бізнесу і уряду. Щоб ідея податкового компромісу була ефективно реалізована, потрібно максимально обговорити і відпрацювати її з бізнесом, відмітив голова Комітету Віталій Хомутынник.

Замміністра фінансів Денис Фудашкин повідомив, що, за попередніми підрахунками, завдяки реалізації процедури податкового компромісу державний бюджет може отримати 10 млрд. грн. до кінця року.

В той же час, представники бізнесу виразили своє занепокоєння відносно впровадження механізму податкового компромісу. Деякі з них упевнені, що ініціатива взагалі може не спрацювати і матиме нульовий ефект для держбюджету.

Під час зустрічі відзначалося, що детального обговорення вимагають декілька аспектів:

- ставка податкуяку необхідно сплатити платникові для досягнення податкового компромісу. У законопроекті пропонується платити 15% від суми заниженого податкового зобов'язання, що, на думку представників бізнесу, є завищеною ставкою;

- терміни - проведення кампанії, узгодження податкових зобов'язань, дії закону. Під час наради пропонувалося збільшити термін процедури досягнення податкового компромісу, а термін дії закону - до кінця року;

- процедура застосування податкового компромісу. При розгляді в першому читанні в Комітеті відзначалася її складність. Про це говорили і експерти: чи можна її спростити з етапами податкового контролю, оскільки передбачено зустрічне звіряння, а також можливість проведення податкової перевірки.

Викликає також дискусію запропонована в проекті норма про суцільні перевірки великих платників податків, які не висловили бажання подавати уточнюючі розрахунки, тобто тих, хто не мав порушень, відмітила депутат Оксана Проданий.

За інформацією прес-служби ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини