Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українська прокуратура розповіла європейським експертам про впровадження КПК

25 червня 2014, 10:19
98
0
Реклама

У Україні триває комплексний процес реформування системи карної юстиції, яка повинна стати надійним інструментом захисту прав і свобод людини і громадянина, - відмітив заступник Генерального прокурора України Віталій Касько під час зустрічі з міжнародними експертами Ради Європи.

Наскільки ефективно працює Карний процесуальний кодекс - це в основному питання імплементації. Серед позитивних досягнень КПК були названі: постійний ріст кількості карних виробництв, які закінчуються укладенням угод; відхід від формалізованого підходу про початок досудового розслідування; відповідальність прокурора за результати розслідування як процесуального керівника і так далі

На думку замгенпрокурора, зміни діючого КПК потрібні, але вони мають бути погодженими, комплексними і мати єдину мету - бути спрямованими на посилення змагальності процесу і захист прав людини.

У Міністерстві юстиції України створена спеціальна робоча групаметою якої є внесення пропозицій по вдосконаленню карно-процесуального законодавства.

В. Касько відмітив і важливість зміни самосвідомості правоохоронців, а також потребу в навчанні прокурорівоскільки вони виявилися не готові до реалій нового карного процесу.

За інформацією прес-служби ГПУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини