Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У столиці відмінили практику плати за комуналку "до 20 числа"

24 червня 2014, 14:22
760
5
Реклама

Національна комісія з держрегулювання у сфері комунальних послуг відмінила для столиці практику плати за комуналку "до 20 числа" і "після 20 числа кожного місяця". Як повідомляють ЗМІ, Київську місцеву владу не вітає таке рішенняадже такий формат оплати дуже добре зарекомендував себе, стимулював громадян вчасно оплачувати житлово-комунальні послуги, дозволив різко скоротити кількість боргів.

Одночасно, у зв'язку з підвищенням тарифів на газ, водопостачання і централізоване опалювання, уряд вирішив компенсувати населенню додаткові витрати. Як пояснили в Департаменті соціальної політики міськдержадміністрації, право на компенсацію мають сім'ї, загальний середньомісячний дохід яких за попередні шість місяців не перевищує суми прожиткового мінімуму усіх членів сім'ї.

Для працездатних громадян прожитковий мінімум за місяць складає 1218 гривен, для тих, які втратили працездатність - 949 гривен, для дітей до 6 років - 1032 гривни, дітей у віці від 6 до 18 років - 1286 гривен. Для призначення компенсацій слід звертатися в профільні управління соцзахисту за місцем проживання, пред'явивши наступні документи: заява, довідки про прибутки кожного члена сім'ї, що проживає в цій квартирі(за винятком виплат пенсій), довідку про склад сім'ї, паспорт громадянина України або інший документ, що засвідчує особу.

Джерело: Вечірній Київ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини