Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ILF присвоєний статус ІРО- партнера Варшавської фондової біржі

23 червня 2014, 09:33
326
0
Реклама

Привласнення цього статусу стало результатом багаторічної співпраці ILF і її експертів з ВФБ, якістю проектів, які супроводжувала фірма на біржі, а також значним вкладом усієї команди ILF в просування ВФБ і її майданчиків.

Нагадаємо, що саме ILF супроводжувала розміщення на альтернативному торговому майданчику NewConnect ВФБ першій українській компанії - Група аграрних підприємств "АГРОЛИГА".

Це сталося ще в лютому 2011 року. В результаті приватного розміщення 16,67% акцій компанії вдалося притягнути інвестиції на розвиток свого бізнесу у розмірі 1 млн євро.

Друге розміщення на цьому майданчику з України також на рахунку експертів ILF. Це розміщення компанії Cereal Planet, яка займається переробкою, а також експортом сільськогосподарської продукції і відома на українському ринку такими брендами як "Олімп", "Кашка вкусняшка", "Вершина якості" та ін.

Наявність статусу ІРО- партнера надає право ILF бути авторизованим представником ВФБ. Це припускає можливість просувати біржу на території України і консультувати компанії по ринках ВФБ, а також умовах розміщення на них фінансових інструментів і інших торгових індексів.

Довідка: Варшавська фондова біржа (Gie?da Papier?w Warto?ciowych w Warszawie S.A.) - одна з найдинамічніших світових фондових бірж, що почала свою роботу в 1991 році. Україну і ВФБ зв'язує особлива історія стосунків : практично усі розміщення українських компаній останніх років були проведені саме у Варшаві. Зараз на майданчиках біржі торгуються 12 компаній з України: 10 на Main Market і 2 на NewConnect. Більше того, Україна - єдина країна, окрім Польщі, для якої ВФБ розраховує і регулярно публікує національний індекс - WIG - Ukraine. Уперше дані цього індексу були опубліковані 4 травня 2011 року.

В цілому ж за станом на березень 2014 року на ВФБ зверталися фінансові інструменти 449 компаній з 23 країн світу, а загальна капіталізація біржі склала 212 млрд євро.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини