Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє порядок перевірки антикорупційної декларації

20 червня 2014, 15:05
228
0
Реклама

Сьогодні, 20 червня 2014 року, набув чинності спільний наказ Мінфіну і Мінюсту від 20 травня 2014 року № 586/784/5яким затверджений Порядок здійснення логічного і арифметичного контролю декларації про майно, прибутки, витрати і зобов'язання фінансового характеру, а також пов'язаного з цим комплексу заходів, здійснюваних по його результатах.

Контроль здійснюється впродовж 30 днів з дня подачі декларації, вважається досконалим після одного з трьох етапів, який став таким, що завершує.

1-й етап контролю декларації - проведення логічного і арифметичного контролю.

Арифметичний контроль вказаних в декларації відомостей здійснюється шляхом перевірки правильності вказівки у позиції 5 декларації відомостей про загальну суму сукупного доходу суб'єкта декларування і членів його сім'ї; правильності вказівки в позиціях 21, 22 декларації перерахованих в гривні сум прибутків суб'єкта декларування і членів його сім'ї, отриманих (нарахованих) в іноземній валюті з джерел за межами України.

Логічний контроль декларації здійснюється шляхом перевірки логічності повноти і співвідношення між собою вказаних в декларації відомостей.

2-й етап проводитиметься у разі виявлення за результатами логічного і арифметичного контролю помилок відносно вказаних в декларації відомостей або необхідності отримання пояснень відносно таких відомостей.

На цьому етапі уповноважений підрозділ суб'єкта декларування інформує про виявлені логічні і арифметичні помилки, направляючи письмове повідомлення. Суб'єкт декларування може впродовж 5 днів з дня отримання вказаного повідомлення подати уповноваженому підрозділу письмове пояснення і виправлену декларацію.

3-й етап здійснюється у разі непредставлення суб'єктом декларування в 5-денний термін письмового пояснення і виправленої декларації, або ж якщо надана неповна інформація, не повністю виправлені помилки в повторно представленій декларації. Етап полягає в підготовці і відправці уповноваженим підрозділом запитів відносно відомостей, вказаних в декларації.

Відмітимо, що з 2015 року перевірку достовірності вказаних в антикорупційних деклараціях відомостей здійснюватиме центральний орган виконавчої влади, що реалізовує державну податкову політику (Державна фіскальна служба), згідно з євроінтеграційним Закону № 1261 - VІІ. А з 4 червня діють зміни в КоАП, згідно з якими за представлення свідомо недостовірних відомостей в антикорупційній декларації встановлюється штраф.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини