Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Методику розрахунку портових зборів перепишуть по-новому

20 червня 2014, 11:28
404
0
Реклама

Керівникам морських портів поданий на розгляд проект оновленою Методики розрахунку портових зборів. Документ розроблений державним Науково-дослідним проектно-конструкторским інститутом морського флоту України.

Необхідність нової Методики розрахунку портових зборів викликана застаріванням нинішньої моделі, яка не мінялася більше 30 років.

Як відмітив під час наради в Адміністрації морських портів України директор інституту Сергій Савинков, нова методика базується на понятті валовій місткості суднащо відповідає практиці і досвіду країн Європи і Балтики, а також РФ.

Після ознайомлення керівництвом портів і портових операторів, проведення внутрішньогалузевого обговорення проект Методики проаналізує робоча група, до складу якої входять фахівці усіх зацікавлених відомств, зокрема, Мінекономіки, АМКУ та ін.

"Наше загальне завдання полягає в тому, щоб рівень портових зборів, які стягуватимуться за новою методикою, сприяв транзитним перевезенням, лінійним перевезенням, а також стимулював збільшення вантажопотоків через морські порти в цілому", - прокоментував мету проекту документу директор Департаменту державної політики в області морського і річкового транспорту Дмитро Демидович.

Згідно з чинним законодавством, портові збори - основне джерело оновлення, ремонту і реконструкції гідротехнічних споруд в морських портах України.

За інформацією Мининфраструктуры.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини