Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДАІ роз'яснили можливості повернення техогляду

17 червня 2014, 19:01
166
5
Реклама

Начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сиренко відмітив, що технічний огляд транспортних засобів потрібний як складова безпеки руху, тому триває обговорення цього питання з громадськістю. Висновки, зауваження і пропозиції будуть обнародувані на фінальному етапі Загальнонаціонального Форуму по безпеці дорожнього руху, який планується провести на початку липня.

"Дорогами України повинен їздити справний транспорт, який служитиме для комфортного перевезення пасажирів, а не створюватиме додаткове джерело небезпеки для інших учасників дорожнього руху"- відмічає Анатолій Сиренко, запевняючи, що не йдеться про відновлення проходження техогляду в тому вигляді, в якому він існував раніше.

Зараз вивчається досвід інших країн, аналізується можливість впровадження європейської практики. На сьогодні в країнах ЄС діє директива №2009/40/ЄС Європейського Парламенту і Ради від 6 травня 2009 року про перевірку придатності експлуатації автомобілів і автопричіпів. У кожному державі-членові ТС, зареєстровані на території цієї держави, і їх причепи і напівпричепи повинні піддаватися періодичним перевіркам на придатність до експлуатації відповідно до цієї директиви.

В той же час, ДАІ акцентує увагу, що ні в якому разі не виступає за обов'язкове повернення проходження процедури техогляду до своєї компетенції. Проведення техогляду можливе будь-якою структуроюяка має відповідне оснащення і технічні можливості.

За інформацією прес-служби ДАІ.

Довідка. У 2011 році Законом про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень була скасована раніше діюча процедура державного технічного огляду і введений обов'язковий технічний контроль транспортних засобів без участі Державтоінспекції. Одно з основних положень цього Закону - взагалі не підлягають обов'язковому технічному контролю легкові автомобілі, причепи до них і мототранспортні засоби, які не використовуються з метою отримання прибутку. Для інших транспортних засобів була встановлена наступна періодичність обов'язкового технічного контролю :

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини