Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські адвокати отримали можливість бути визнаними солиситорами Англії і Уельсу

17 червня 2014, 12:12
435
0
Реклама

Наявність схеми QLTS відкрила юридичний ринок Англії для кваліфікованих юристів з різних юрисдикцій, а тепер - і для адвокатів України. Таким чином, українські адвокати отримали можливість бути визнаними солиситорами Англії і Уельсу за умови успішного проходження іспиту за схемою QLTS.

Національна асоціація адвокатів України виражає вдячність членові Комітету з міжнародних відносин НААУ Анне Бабич за сприяння в проходженні процедури включення України в перелік юрисдикцій SRA, що задовольняють вимогам трансферних схем для кваліфікованих юристів (адвокатів) в інших юрисдикціях.

Відмітимо, що SRA є самоврядною організацією Солиситоров Англії і Уельсу, яка відповідає за регулювання професійної поведінки більше 125000 Солиситоры і інших уповноважених осіб у більш ніж 11 000 фірмах, а також корпоративних юристів приватного і публічного секторів.

QLTS - це схема, створена для адвокатів інших юрисдикцій, що включає серію тестів на отримання права здійснювати адвокатську діяльність в Англії і Уельсі як короткий шлях отримання кваліфікації солиситор в цих юрисдикціях порівнянню із стандартною процедурою. Схема QLTS гарантує, що юрист, що отримав кваліфікацію в іншій юрисдикції, має необхідний рівень знань і навичок кваліфікованого солиситор Англії і Уельсу.

Для отримання права на здійснення адвокатської діяльності в Англії і Уельсі бажаючим треба:

- Звернутися за сертифікатом відповідності в SRA, бланк якої розміщений на сайті;

- Зареєструватися на іспити QLTS, що адмініструються офіційним провайдером Kaplan QLTS (відносно процедури реєстрації і вимог до кандидатів дивитеся інформацію тут);

- Підготуватися до іспитів QLTS;

- Подати заяву в SRA на дозвіл практикувати в якості солиситора в Англії і Уельсі.

Джерело: Pravo.ua

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини