Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни в реалізації майна на електронних торгах

Реклама

Сьогодні, 13 червня, набули чинності змінивнесені в Тимчасовий порядок реалізації заарештованого майна на електронних торгах.

Встановлено, що у випадку якщо реалізації підлягає предмет іпотеки, відповідальний працівник не пізніше наступного робочого дня направляє організаторові заявку на публікацію повідомлення про проведення електронних торгів. Організатор зобов'язаний не пізніше чим за 15 днів до початку проведення електронних торгів по реалізації предмета іпотеки опублікувати принаймні в двох місцевих (по місцю розташування предмета іпотеки) ЗМІ повідомлення про проведення електронних торгів. У повідомленні вказуються інформація про дату і час проведення електронних торгів, опис предмета іпотеки, місце, де можна отримати додаткову інформацію про умови проведення торгів, і інша необхідна інформація. Не пізніше за день публікації повідомлення організатор письмово повідомляє держвиконавця, іпотекодавця, іпотекодержателя і усіх осіб, які мають зареєстровані у встановленому законом порядку права і вимоги на предмет іпотеки, про час і місце проведення електронних торгів і про початкову ціну продажу майна.

Також Мінюст уточнив норми про статус хранителя. Хранителями можуть бути боржник, член його сім'ї або інші особи, у тому числі організатор і / або особи, визначені головними управліннями юстиції в місті Києві і областях, що беруть участь в експерименті, шляхом проведення відкритого конкурсу. Хранитель зобов'язаний забезпечити зберігання майна в приміщенні, яке відповідає торгово-технологічним, санітарно-гігієнічним і протипожежним нормам, демонстрацію і передачу переможцеві електронних торгів. Хранителем нерухомого майна, об'єктів незавершеного будівництва і іншого майна, що не вимагає передачі на зберігання з об'єктивних причин (верстати, механізми, верстати, устаткування і так далі), призначається боржник або член його сім'ї, що забезпечують збереження майна безкоштовно. У інших випадках в цілях забезпечення збереження майна ці питання регулюються відповідною угодою між хранителем, регіональним органом ГИС і організатором. В цьому випадку оплата послуг хранителя здійснюється організатором в межах засобів, отриманих їм в якості винагороди. Якщо хранителем є організатор, угода полягає між ним і регіональним органом ГИС. При передачі майна складається акт прийому-передачі, який є невід'ємною частиною угоди.

Відповідно до змін не пізніше наступного робочого дня після проведення уцінки (повторної уцінки) майна держвиконавець направляє інформацію про її проведення і копію відповідного акту в регіональний орган ГИС (відповідальному працівникові відділу примусового виконання рішень ГИС) для внесення відомостей про проведення повторних (у разі реалізації предмета іпотеки других (третіх) електронних торгів в Систему в строк до п'яти робочих днів.

Нагадаємо, майданчик електронних торгів знаходиться за адресою torgi.minjust.gov.ua.

Також читайте: Змінений порядок реалізації заарештованого майна.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини