Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсутність акту визначення меж ділянки в натурі не є основою призания договору оренди недійсним

Реклама

На засіданні Судової палати у цивільних справах ВСУ 4 червня 2014 року була расмотрено справа 6-55цс14 про визнання недійсним договори оренди земельної ділянки по позову до дочірнього підприємства "Ильич-Агро Донбас" ПАО "Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча".

ВСУ вказав, що приймаючи рішення про відмову в задоволенні позову, суди нижчих інстанцій дійшли правильного висновку: спірний договір оренди земельної ділянки містить усі істотні умови, передбачені ст. 15 Закону "Про оренду землі", а тому відсутні підстави для визнання його недійсним. Істотні умови договору оренди землі визначені ст. 15 Закону. Основою для відмови у держреєстрації договору оренди, а також для визнання його недійсною відповідно до закону є відсутність в договорі оренди землі однієї з істотних умов, передбачених цією статтею, і порушення вимог статей 4 - 6, 11, 17, 19 Закону.

Також ВСУ вказав, що невідповідність спірного договору Типовому договору оренди землі, затвердженому постановою Кабміну від 3 березня 2004 року № 220і відсутність акту визначення меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) не є основою для визнання цього договору недійсним відповідно до частини 2 ст. 15 Закону "Про оренду землі". Крім того, як встановлено судом, межі земельної ділянки позивача в натурі (на місцевості) визначені в державному акті на право власності на землю і в плані (схемі) ділянки, копії яких є в матеріалах справи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини