Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кримські студенти і аспіранти можуть перевестися у внз інших регіонів до 1 вересня

Реклама

Міносвіти наказом від 7 травня 2014 року № 556 затвердило тимчасовий порядок перекладу на навчання студентів, аспірантів і докторантів з вищих учбових закладів і наукових установ, розташованих на тимчасово окупованій території України.

Переклад студентів незалежно від курсу здійснюється керівником внз, в якого вони переводяться, без узгодження з Міносвіти або центральним органом виконавчої влади, в підпорядкуванні якого знаходиться внз.

У разі відсутності в учбовому закладі вільних бюджетних місць на напрямах підготовки (спеціальностях), на які перекладається студент, переклад здійснюється за рахунок вакантних місць по інших спеціальностях відповідних курсів, що фінансуються за рахунок держбюджету. При повній відсутності вакантних місць керівник внз звертається в Міносвіти або відповідний центральний орган виконавчої влади із запитом відносно фінансування додаткового об'єму держзамовлення.

Для перекладу на навчання студент повинен звернутися до керівника внз з письмовою заявою, до якої додаються залікова книжка (академічна довідка). Згода керівника учбового закладу, з якого переводиться студент, не обов'язково.

У разі відсутності у студента залікової книжки, академічної довідки до заяви додаються копія документу, що засвідчує особу, і інформація про навчання (курс, рік навчання, напрям підготовки (спеціальність), успішність), яка перевіряється в Єдиній державній електронній базі з питань освіти.

Після ліквідації студентом академічної різниці видається наказ про зарахування. У учбовий заклад, в якому студент вчився раніше, спрямовується запит про напрям поштою його особистої справи.

Переклад кримських студентіваспірантів і докторантів здійснюється відповідно до цього порядку до 1 вересня 2014 року.

Нагадаємо, зміни до Закону про окуповану територію відносно права кримчан на навчання за бюджетні кошти були внесені 6 травня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини