Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Боржникам відключать газ через 10 днів після попередження

Реклама

У разі неоплати наданих послуг з газопостачання впродовж 10 днів після отримання споживачем письмового попередження (з відміткою про його вручення) газопостачальне підприємство має право відключити споживача від газопостачання. Це роз'яснено в листі НКРЕ від 20 травня 2014 року № 2943/16/47-14.

Припинення газопостачання не звільняє споживача від обов'язку сплатити заборгованість за фактично отримані послуги. Відключення заборонене в останній робочий день перед вихідними і святковими днями, окрім випадків аварійних ситуацій в системах газопостачання.

НКРЕ роз'яснила, що попередженням про припинення газопостачання може бути будь-яке письмове попередження, яке вручається споживачеві під розписку (реєстроване поштове відправлення, а також письмове попередження, яке вручене споживачеві під розписку безпосередньо кур'єром або представником газопостачанню підприємства і так далі).

Відмітимо, що Правилами надання населенню послуг з газопостачання не визначено яким чином повинно спрямовуватися або вручатися письмове попередження про припинення газопостачання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини