Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У прибутки працедавця, що розірвав договір страхування життя, включаються сплачені внески

Реклама

При достроковому розірванні договору довгострокового страхування життя у прибутки працедавця-страхувальника, який є платником податку на прибуток, включаються заздалегідь сплачені страхові внески, віднесені до витрат, з нарахуванням пені. Це роз'яснило Миндоходов в листі від 2 квітня 2014 року № 5902/6/99-99-19-03-02-15.

При цьому різниця між сумою внесених страхувальником страхових платежів і викупною сумою, що виплачується такому страхувальникові, підлягає включенню страховиком в склад прибутків від страхової діяльностіякі оподатковуються по ставці 3 % відповідно до положень ст. 151.2.1 Податкового кодексу.

У податковій декларації по податку на прибутки (прибуток) страховика, затвердженою наказом Миндоходов від 27 січня 2014 року № 84нарахована сума податку на прибуток від страхової діяльності по ставці 3 % відбивається в рядку 02.

Дохід від діяльності по виконанню договорів по довгостроковому страхуванню життя і пенсійного страхування в межах недержавного пенсійного забезпечення (по ставці 0 %, довідково) відбивається в рядку 22 декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини