Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як представити податкову декларацію поштою?

Реклама

Миндоходов в роз'ясненні від 7 червня 2014 року нагадало, що платники податків, що відносяться до малих підприємств, можуть відправляти податкову звітність у орган прибутків і зборів поштою не пізніше чим за 10 днів до закінчення граничного терміну представлення податкової декларації.

На поштовому відправленні в нижній правій частині відправник пише найменування одержувача і його адресу в такій послідовності: назва вулиці, номер будинку, найменування населеного пункту, району, області. Найменування відправника і його адресу слід писати в лівій верхній частині поштового відправлення. Поштовий індекс на листах пишеться стилізованими цифрами чорнилом або кульковою ручкою (за винятком червоного, жовтого і зеленого кольорів).

У верхній частині поштового відправлення платник податків робить відмітку "Звіт". При цьому він заповнює бланк рекомендованого повідомлення про вручення на своє ім'я або на ім'я особи, якій необхідно відправити повідомлення після вручення поштового відправлення адресатові. Також складається і підписується опис вкладення поштового відправлення в двох екземплярах з вказівкою в нім найменування одержувача і його адреси, поіменного переліку предметів, загальної вартості вкладення.

Миндоходов відмітило, що у разі втрати, псування поштового відправлення чи затримки його вручення контролюючому органу з вини оператора поштового зв'язку такий оператор несе відповідальність відповідно до закону. У такому разі платник податків звільняється від відповідальності за неподання або несвоєчасну подачу такої декларації. Одночасно платник податків впродовж п'яти робочих днів з дня отримання повідомлення про втрату або псування поштового відправлення зобов'язаний направити поштою або надати особисто (по його вибору) контролюючому органу другий екземпляр податкової декларації разом з копією повідомлення про втрату або псування поштового відправлення.

Незалежно від факту втрати або псування такого поштового відправлення або затримки його вручення платник податків зобов'язаний сплатити суму податку, самостійно визначену їм в такій податковій декларації, впродовж термінів, встановлених Податковим кодексом.

Податкова декларація подається в орган прибутків і зборів по вибору налогоплательщикаа, якщо інше не передбачене НК, одним із способів :

- особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

- спрямовується поштою з повідомленням про вручення і з описом вкладення;

- засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови по реєстрації електронного підпису підзвітних осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини