Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як кримським випускникам отримати атестат?

Реклама

Міносвіти наказом від 12 травня 2014 року № 570 затвердило Порядок обліку і видачі документів про загальну середню освіту державного зразка кримським випускникам, які не змогли отримати атестат по місцю навчання.

У Херсонській області будуть визначені комунальні учбові заклади, що здійснюють зберігання, облік і видачу випускникам документу про освіту і додатків до них. Їх список будеть обнародуваний в ЗМІ і на офіційному сайті органу управління утворенням Херсонської обласної держадміністрації.

Документи видаватимуть за письмовою заявою випускника або його законного представника. Заява подається в учбовий заклад особисто випускником або його законним представником.

Додаток до атестата заповнюється на підставі довідки з учбового закладу на тимчасово окупованій території, в якому вчився випускник, або інших письмових даних (виписка з особистої справи, табель знань, документ про відповідний рівень загальної середньої освіти, у тому числі інших країн і так далі) за результатами річного оцінювання учбових досягнень і результатам його державної підсумкової атестації (за наявності).

У разі відсутності довідки або інших письмових даних про результати річного оцінювання учбовий заклад оцінює такого випускника впродовж трьох робочих днів з дати подачі письмової заяви про отримання атестата. Для цього створюється комісія, до складу якої входять : голова комісії (керівник учбового закладу або його заступник), викладачі предметів, по яких здійснюється річне оцінювання учбових досягнень. Голова комісії визначає графік і форму проведення річного оцінювання знань випускника по відповідних предметах. Результати річного оцінювання оформляються протоколом, який підписують усі члени комісії, і використовуються для заповнення додатка до документу про освіту.

У разі відсутності довідки або інших письмових даних про результати державної підсумкової атестації випускника він вважається звільненим від підсумкової атестації, про що вказується в додатку до документу про освіту. У такому разі среднеий бал документу про освіту розраховується за результатами річного оцінювання учбових досягнень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини