Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВСУ висловився про відшкодування шкоди, заподіяної в ДТП

Реклама

Верховний Суд України на засіданні Судової палати у цивільних справах 4 червня 2014 року прийняв постанову у справі № 6-49цс14предметом якого був суперечка про відшкодування майнової і моральної шкоди.

Суд зробив правове укладення виходячи з аналізу правових норм, що діяли на момент виникнення спірних правовідносин, - з 8 січня 2012 р. по 4 листопада 2012 р. Правовідносини регулювалися пунктом 32.7 ст. 32 Закону "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" в редакції Закону від 7 липня 2011 року № 3610 - VIст. 22, абзацом третьому пункту 3 частини першої ст.988, ст. 1166, 1187, 1194 Цивільного кодексупунктом 1.6, 8.6, 8.6.1, 8.6.2 Методики товарознавської експертизи і оцінки колісних транспортних засобів.

ВСУ дійшов висновку, що власник пошкодженого в результаті ДТП транспортного засобу має право на відшкодування в повному об'ємі заподіяної йому майнової шкоди. При цьому, якщо громадянська відповідальність особи, що завдала шкоди, була застрахована, але розміру страховки не хапає для повного відшкодування заподіяної шкоди, у тому числі і у разі встановлення законодавчих обмежень на відшкодування шкоди страховиком, то майнова шкода у вигляді втрати товарної вартості транспортного засобу має бути відшкодований особою, принившим шкода, в загальному порядку.

За інформацією ВСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини