Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ продаватиме на аукціоні або охочим майно, яким погашений борг банку

Реклама

Національний банк постановою від 16 квітня 2014 року № 218 затвердив Положення про відчуження майна, придбаного у власність в рахунок погашення боргу по кредитах, наданих банкам України.

Відповідно до Положення Нацбанк здійснює відчуження як окремо певного об'єкту майна, так і різних його видів, об'єднаних в один лот.

Способи відчуження майна:

- проведення аукціону (може відчужуватися майно або право вимоги по кредитних договорах і забезпечення по них);

- продаж юридичній або фізичній особі.

Спосіб повинен вибиратися з метою продати майно за найвищою ціною.

Юр- чи фізособам продається майно:

- балансова вартість якого не перевищує 10 тис. грн., а також інших необоротних матеріальних активів, господарських матеріалів, малоцінних і быстроизнашивающихся предметів, ринкова вартість яких менше суми витрат, необхідних для проведення аукціону;

- непродане на аукціоні за результатами трьох торгів. В цьому випадку продаж здійснюється за початковою ціною останніх торгів на аукціоні;

- по якому після публікації оголошення про проведення аукціону поступила тільки одно пропозиція від покупця. Продаж здійснюється за ціною, визначеною як ціна продажу на аукціоні покупцеві, який подав пропозицію про участь в аукціоні.

Проводити аукціон буде юрособа, вибрана по тендеру. Тендер (конкурс) проводиться створеною Нацбанком комісією за наявності двох або більше допущених до нього претендентів, заяви від яких поступили у встановлений термін після публікації повідомлення про проведення тендеру (конкурсу) за визначенням спеціалізованої організації.

Розмір винагороди за послуги з урахуванням витрат, пов'язаних з організацією і проведенням реалізації майна, встановлюється в розмірі не більше 10 % від вартості майна. При цьому витрати, пов'язані з організацією і проведенням реалізації майна, не повинні перевищувати 5 % від вартості майна з відповідним їх підтвердженням. Винагорода спеціалізованої організації після вирахування витрат, пов'язаних з організацією і проведенням реалізації майна, складає 5 %, але не більше 2 тис. неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян за кожен лот.

Нагадаємо, Верховною Радою введений мораторій на відчуження закладеного під валютний кредит майна, яке є основним місцем проживання і має площу не більше 140 кв.м.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини