Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як оформити скаргу на порушення законодавства органами держконтролю?

4 червня 2014, 09:02
334
0
Реклама

Держслужба з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва розмістила рекомендаціїякі слід враховувати суб'єктам господарювання під час складання скарг відносно порушень центральними органами виконавчої влади вимог Закону "Про основні принципи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності".

У рекомендаціях вказано, на що слід звертати першочергову увагу при написанні скарги на дії органу держконтролю; як слід викласти проблемне питання і описати його суть; які заходи будуть вжиті за результатами розгляду скарги.

Зокрема, суть скарги рекомендується викладати таким чином:

- орган державного нагляду (контролю), дії або бездіяльність якого оскаржаться;

- предмет скарги - дії (наприклад, напрям на перевірку вручений не суб'єктові господарювання або його уповноваженому обличчю, а співробітникові суб'єкта) або бездіяльність (наприклад, відмова відповідного центрального органу виконавчій владі розглядати скаргу на рішення органу державного нагляду (контролю), підстав не передбачених законом) органу державного нагляду (контролю);

- законна вимога суб'єкта господарювання (наприклад, розглянути по суті і проінформувати Кабінет Міністрів України);

- до скарги слід прикласти копії матеріалів, що підтверджують факти, викладені в скарзі (наприклад, копії матеріалів перевірки).

Які заходи будуть вжиті за результатами розгляду скарги?

За результатами розгляду скарг суб'єктів господарювання держслужба може направити скаргу разом зі своєю позицією відносно дотримання законності органом нагляду (контролю) до відповідного координуючого міністерства і органів прокуратури для розгляду по суті і вжиття відповідних заходів реагування.

Також скарги стануть складеній інформації, на підставі якої проводиться моніторинг стану виконання органами виконавчої влади вимог Закону. Значить, буде проінформований Кабмін.

Рекомендації розроблені для спрощення діалогу між Держпідприємництва і підприємцями, виявлення проблемних питань, що виникають у суб'єктів господарювання при реалізації права на заняття підприємницькою діяльністю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини