Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як адмініструється збір за користування радіочастотним ресурсом України в 2014 році?

Реклама

Згідно зі змінами, внесеними Законом № 1166 - VII "Про запобігання фінансовій катастрофі і створення передумов для економічного зростання в Україні" користувачі радіочастотним ресурсом, які використовують стільниковий зв'язок усіх типів, радіозв'язок у багатоканальних розподільних системах для передачі і ретрансляції телевізійного зображення, радіозв'язок в системі передачі даних з використанням шумоподобных сигналів, за наявності сукупності виданих дозвільних документів на користування радіочастотним ресурсом, що належать окремому користувачеві, для яких ширина смуги радіочастот не перевищує 30 Мгц (15 х 2) в кожному регіоні окремо, застосовують знижуючий коефіцієнт 0,75. Порядок заповнення податкового розрахунку збору за користування радіочастотним ресурсом у разі використання вказаних типів зв'язку роз'яснений Миндоходов в листі від 27 травня 2014 року № 12217/7/99-99-15-04-0217.

Збір за користування радіочастотним ресурсом України відповідно до ст. 9 Податкового кодексу є загальнодержавним збором і справляється користувачами радіочастотного ресурсу України, яким надано право на користування в межах виділеної частини смуг радіочастот загального користування на підставі виданих дозвільних документів.

Об'єктом обкладення збором є ширина смуги радіочастот, яка визначається як частина смуги радіочастот загального користування у відповідному регіоні і вказана в дозвільному документі. Порядок стягування збору визначений розділом XV НК. При численні податкових зобов'язань, що виникають з квітня цього року, платники збору застосовують ставки, визначені ст. 320 розділу XV НК в редакції Закону № 1166, - VII.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини