Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР коригує аспекти профподготовки працівника суб'єкта первинного финмониторинга

2 червня 2014, 15:07
215
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку схвалила проект рішення "Про твердження Порядку проходження професійної підготовки працівника суб'єкта первинного фінансового моніторингу, відповідального за проведення фінансового моніторингу".

Як повідомляється, прийняття вказаного акту сприятиме зменшенню фінансового навантаження на фізосіб і спрощенню процедури проходження професійної підготовки працівника, оскільки тепер не матиме значення, уперше або не уперше особа претендує на отримання кваліфікаційного посвідчення фахівця, - в обох випадках воно видаватиметься терміном на 3 року.

Ключовими положеннями Порядку передбачається три етапи професійної підготовки відповідального працівника:

1) отримання сертифікату на право здійснення професійної діяльності на фондовому ринку
2) проходження навчання і отримання відповідного свідоцтва навчання
3) складання іспиту і отримання кваліфікаційного посвідчення фахівця з питань фінансового моніторингу професійних учасників ринку цінних паперів.

Варто відмітити, що раніше обличчя, яке уперше претендувало на отримання кваліфікаційного посвідчення, повинно була пройти курс довгострокового навчання (не менше 72 годин) і, у разі успішності іспиту, отримати кваліфікаційне посвідчення терміном дії 1 рік. Після закінчення дії кваліфікаційного посвідчення, претендент, як і було раніше, повинен знову пройти навчання, але вже короткостроковеі після успішного іспиту отримати кваліфікаційне посвідчення терміном дії 3 року.

Первинний финмониторинг - сукупність заходів, які запобігають фінансуванню тероризму і протидіють відмиванню прибутків, отриманих злочинним шляхом. Суб'єктами такого моніторингу є банки, страхові компанії, кредитні спілки, фінансові установи, ломбарди, казино, лотереї, платіжні організації, біржі, компанії з управління активами, оператори поштового зв'язку, професійні учасники фондового ринку, нотаріуси, аудитори, адвокати і багато інших суб'єктів господарювання.

Найближчим часом документ буде обнародуваний на сайті НКЦБФР з метою громадського обговорення.

Джерело:
НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини