Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У рамках ініціативи "ЗАКОН для УСІХ" запропоновані законодавчі зміни у сфері вантажоперевезень

30 травня 2014, 17:41
187
0
Реклама

На черговій зустрічі робочої групи з питань логістики, транспорту і перевезень у рамках проекту "ЗАКОН для УСІХ" представлені перші законодавчі ініціативи. Розробником змін в розділ V "Внутрішні перевезення вантажів" проекту Закону "Про автомобільний транспорт" виступив Володимир Ратушнякдиректор ЮК "Альянс Ратушняк і партнери".

"Ситуація навколо відповідальності автомобільних перевізників при здійсненні внутрішніх перевезень є досить спірною, а регулювання - не чітким. Це призводить до того, що відповідальність перевізника часто є непомірно високою, а іноді абсолютно непрогнозованою. Вказаний чинник негативно впливає на усю індустрію транспорту і логістики", - відмічає Володимир Ратушняк.

За словами куратора вказаної робочої групи, основна мета змін - уніфікувати питання відповідальності у внутрішніх перевезеннях шляхом імплементації в національний закон норм міжнародної конвенції CMR. "Міжнародні норми усім давно відомі, мають широке застосування в практиці перевезень, в аспекті юридичної і судової практики усе виглядає досить збалансовано. Наша сьогоднішня мета - застосувати перевірені часом і практикою механізми і ліміти відповідальності, що приведе до належного нормування і уніфікації вказаних правовідносин, дозволить швидко і ефективно ввести нові правила в цілі індустрії" - упевнений В. Ратушняк.

Пропонуємо нашим читачам ознайомитися з розробленим документом і поділитися своїми пропозиціями або зауваженнямиякі будуть враховані авторами при доопрацюванні документу перед передачею його в органи влади.

Пропозиції можна висилати на електронну пошту: getup@ligazakon.uaвказавши в темі листа : до проекту закону "Про автомобільний транспорт" .

Усі пропозиції будуть оброблені редакторами ЛІГА :ЗАКОН і передані авторам ЮК "Альянс Ратушняк і партнери".

-----

Ініціатива ЗАКОН для УСІХ заснована Групою компаній ЛІГА. Головною метою ініціативи є налагодження конструктивного двостороннього діалогу між бізнесом і владою з метою створення для українського бізнесу ефективного правового поля. Для цього створені робочі групи за участю експертів і представників бізнесу для напрацювання пропозицій відносно змін законодавства по відповідних напрямах . Напрацьовані пропозиції обговорюються широко за допомогою онлайн-каналу на сайті getup.ligazakon.uaу робочих групах, в ході круглих столів і дебатів з представниками влади і так далі. Обговорені і допрацьовані ініціативи передаються представникам влади для подальшого використання в законодавчій роботі. У рамках ініціативи ЗАКОН для УСІХ також відстежується подальша доля переданих владі пропозицій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини