Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни відносно трансфертного ціноутворення

Реклама

Сьогодні, 30 травня, набув чинності Закон № 1260 - VII про внесення змін до Податковий кодекс відносно удосконалення трансфертного ціноутворення, прийнятий Верховною Радою 13 травня 2014 року.

Законом встановлено, що в 2014 році звіт про контрольовані операції за період з 1 вересня по 31 грудня 2013 р. подається до 1 жовтня 2014 року. Також змінені розміри штрафів за непредставлення обов'язкової документації відносно контрольованих операцій :

- у разі неуявлення звіту про контрольовані операції - 100 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня податкового (звітного) року (у попередній редакції - 5 % загальної суми контрольованих операцій);

- за непредставлення документації, визначеної підпунктом 39.4.8 пункту 39.4 ст. 39 НК (дані про пов'язаних осіб, опис операції, умови її проведення, економічний аналіз і т. д.), - 10 розмірів мінімальної заробітної плати (раніше - 100 розмірів МЗП).

Оплата таких фінансових санкцій (штрафів) не звільняє платника податків від обов'язку представлення звіту (декларації) по контрольованих операціях і документації, визначеній підпунктом 39.4.8 пункту 39.4 ст. 39 НК.

Штрафні санкції за помилки, допущені при розрахунку грошових зобов'язань по трансфертному ценнообразованию за період з 1 вересня 2013 р. по 31 грудня 2014 р., застосовуються у розмірі 1 грн. за кожне порушення. При самостійному коригуванні податкових зобов'язань з метою трансфертного ціноутворення за цей період штрафи за внесення змін до податкової звітності (ст. 50 НК) не застосовуються.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини