Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАІ рекомендує уважно заповнювати квитанції про сплату штрафів

29 травня 2014, 19:01
163
0
Реклама

Майже рік тому удосконалилася процедура сплати штрафів за порушення Правил дорожнього руху із застосуванням механізму автоматичного заліку таких штрафів під час отримання банківськими установами засобів. Проте із-за помилок під час заповнення квитанцій скористатися перевагами можуть далеко не усі.

"Зараз у громадян відсутня необхідність в наданні копій платіжних документів про сплату штрафів в територіальні підрозділи Державтоінспекції - відмічає начальник Департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сиренко, - проте із-за неуважності багатьом людям доводиться все ж зробити візит в ДАІ".

Державтоінспекція звертає увагу громадян на необхідність точного занесення даних у квитанцій. У реквізитах касового документу обов'язково необхідно без помилок вказувати серію і номер протоколу про адміністративне правопорушення.

Ознайомитися із зразком заповнення квитанції про сплату штрафу у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху можливо на офіційному сайті ДАІ в розділі "Корисні посилання". Крім того, зразки таких квитанцій мають бути розміщені в кожній установі (відділенні) банку.

Разом з цим, учасникам дорожнього руху варто пам'ятати, що у разі несплати правопорушником штрафу у встановлений законодавством термін, йому доведеться сплатити подвійний розмір штрафувизначеного у відповідній статті КоАП і вказаного в постанові про стягнення штрафу, а також витрати на облік вказаних правопорушень.

Джерело: ДАІ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини