Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Укртрансинспекция почне видавати сертифікат кваліфікації міжнародним автоперевізникам

29 травня 2014, 18:02
165
0
Реклама

Державна інспекція України по безпеці на наземному транспорті видаватиме сертифікат кваліфікації міжнародним автоперевізникам і фахівцям, призначені відповідальними за організацію і безпеку перевезень в цьому повідомленні. Зараз фахівці МНС і Укртрансинспекции готуються до введення сертифікатів.

Така норма закріплена Законом України "Про автомобільний транспорт" і відповідає європейським стандартам, проте досі на практиці не була реалізована.

Головною вимогою до професійної кваліфікації по об'ємах і рівні підготовки являються достатні знаннящоб у рамках закону ефективно займатися діяльністю міжнародного автомобільного перевізника. Тобто перевізник повинен мати такі предмети як: комерційне і фінансове управління підприємством, технічні стандарти і операції, безпека дорожнього руху; доступ до ринків, елементи торгового, соціального і трудового, цивільного і податкового законодавства і так далі

Професійну кваліфікацію на транспорті менеджери підтверджуватимуть шляхом успішної здачі обов'язкового письмового іспитуа при необхідності і усного. Іспити проводитимуться відповідно до діяльності ліцензованих автомобільних перевізників, і приймати їх буде Укртрансинспекция. На сьогодні розробляється Порядок проведення іспиту, узятий за основу досвід європейських колег - Державній інспекції дорожнього транспорту Литовської республіки.

Вже найближчим часом до ринку міжнародних автомобільних перевезень допускатимуться тільки кваліфіковані фахівці, а надалі - і до ринку внутрішніх перевезень, обіцяють чиновники.

Довідка. Відповідно до Порядку проведення аналогічного іспиту в Литовській республіці, іспит складається з двох частин - основної і додаткової, що базуються на Регламенті Євросоюзу 1072/2009. Іспити здаються в електронній формі. Одночасно можливо отримати сертифікат компетентності на один або декілька ліцензованих видів автотранспортної діяльності. Кількість спроб скласти іспит не обмежується. Тим, хто склав іспит, інспекція впродовж 3 робочих днів відповідно до законодавства видає затвердженої форми свідоцтво об професійну компетентність.

Джерело:
Мининфраструктуры.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини