Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР удосконалює аспекти сертифікації фахівців з фондового ринку

29 травня 2014, 16:14
146
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів і фондового ринку має намір удосконалити вимоги до сертифікації фахівців з питань фондового ринку і спростити цю процедуру. Так, регулятор схвалив проекти рішень "Про затвердження Змін до Положенню про сертифікацію фахівців з питань фондового ринку" і "Про внесення змін до рішення НКЦБФР від 13.12.2001 року № 382 "Про порядок продовження терміну дії і отримання сертифікатів особами, що здійснює професійну діяльність з цінними паперами в Україні".

Зміни внесені з метою вдосконалення процесу сертифікації осіб, що здійснюють професійну діяльність з цінними паперами в Україні, і з метою приведення нормативно-правових актів у відповідність з чинним законодавством.

Оновленим Положенням, зокрема, буде змінений перелік документів, що представляються для отримання сертифікату- з необхідних 11 залишилося 9 - для зручності заявників. Крім того, копії документів, що представляються на сертифікацію, і підписи заявника на документах мають бути завірені юрособою-працедавцем або у встановленому законодавством порядку.

Також спрощений процес подачі інформації регулятору у разі змін у відомостях відносно трудової діяльності фізособи - тепер досить впродовж 5 робочих днів з дня виникнення таких змін розкрити інформацію на сайті НКЦБФР; більше не треба особисто надавати такі відомості Комісії.

Розширений перелік підстав для повернення документів заявникові без розгляду. Наприклад, якщо заявник обіймає керівну посаду підприємства, якому з вини цього керівника було анулюване ліцензія на здійснення професійної діяльності на фондовому ринку, то такому заявникові буде відмовлено в праві отримати сертифікат, якщо з моменту його анулювання пройшли менше 2 років.

Що стосується документу про внесення змін до рішення НКЦБФР, то регулятор запропонував змінити його назву "Про порядок проходженні навчання фахівцями з питань фондового ринку" і привести у відповідність з чинним законодавством. Таким чином, очікується полегшення процесу пошуку усіма зацікавленими особами нормативно-правових документів по сертифікації фахівців.

Обидва документи будуть обнародувані на сайті регулятора для публічного обговорення.

Джерело: НКЦБФР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини