Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Планується відмінити оподаткування і оцінку спадку для другої черги

29 травня 2014, 15:59
233
0
Реклама

Верховна Рада України сьогодні прийняла за основу законопроект № 4281 про внесення змін до Податковий кодекс України відносно оподаткування спадку.

Законопроектом пропонується відмінити оподаткування НДФЛ об'єктів спадку, отриманих не лише першою, але і другий мірою спорідненості із спадкодавцем. Відміняється також і здійснення грошової оцінки успадковного майна для таких спадкоємців.

Членами сім'ї фізичної особи другої міри спорідненості вважаються його рідні брати і сестри, бабуся і дідусь з боку матері/батька, онуки. На сьогодні нульова ставка по сплаті НДФЛ із спадку поширюється тільки на осіб першого ступеня спорідненості (батьки, чоловік/чоловіка, діти).

Також передбачається уточнити порядок оподаткування подарунків. Згідно з документом, вартість подарунків, отриманих обдарованим першому ступеню спорідненості з дарувальником-резидентом, обкладається по нульовій ставці. А вартість подарунків, отриманих від дарувальника-резидента особами, які не відносяться до першого ступеня спорідненості з таким дарувальником, оподатковується по ставці, визначеній в ст.167.2 НК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини