Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлені нові штрафи для власників парковок і водіїв

29 травня 2014, 14:13
214
0
Реклама

Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому Закон про внесення змін відносно правил парковки транспортних засобів і встановлення відповідальності за порушення правил парковки (законопроект № 2499).

Заплановано штрафувати власників парковокякщо парковки не обладнані паркоматами. Так, порушення посадовцями суб'єктів господарювання, які містять майданчики для платної парковки ТС, вимог по устаткуванню майданчиків для платної парковки парковочными автоматами або автоматичними в'їзними і виїзними терміналами тягне накладення штрафу від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян (510 - 680 грн.). А порушення вимог розміщення і функціонування майданчиків для парковки тягне накладення штрафу від 20 до 30 неоподатковуваних мінімумів (340 - 510 грн.).

Згідно із Законом, також будуть штрафувати водіїв (окрім інвалідів) за неоплату послуг з користування майданчиками для платної парковки, обладнаних паркоматами або автоматичними в'їзними і виїзними терміналами, в розмірі від 8 до 12 неоподатковуваних мінімумів (136 - 240 грн.). За парковку на місцях для інвалідів законопроект передбачає штраф в розмірі від 15 до 18 неоподатковуваних мінімумів (255 - 360 грн.).

Крім того, органи місцевого самоврядування будуть зобов'язані обладнати парковки паркоматами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини