Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кількість податків значно зменшиться, а повній амністії бізнесу чекати не варто

28 травня 2014, 15:53
145
0
Реклама

Нині українці виплачують в державну казну 22 види податків і зборів. На думку чиновника, оптимально це число можна скоротити до 10. Але не більше! Абсолютно точно в кодексі повинні залишитися основні податки - ПДВ, податок на прибуток, прибутковий, єдиний соціальний внесок, акцизи. ЕСВ планують понизити, оскільки для бізнесу цей внесок занадто важкий. Але за рахунок чого це зробити - питання залишається відкритим.
Проте, перед тим, як взятися за повноцінну реформу нове керівництво повно рішучості провести провести податкову амністію і покінчити з центрами конвертацій.
Як відомоКабмін встиг схвалити законопроект про податкову амністію. Далі - справа за парламентом, в якому напевно розгоряться запеклі суперечки про ставку податкового компромісу. У законопроекті вона закріплена на рівні 15% від суми несплаченого ПДВ і податку на прибуток. Нульової ставки, про яку мріють багато підприємців, ним точно не видно. "У такому разі буде багато претензій, що ми амністуємо кримінальний капітал, який і створив усю цю схему", - відмітив И. Билоус.

Скористатися податковою амністією або немає - право кожного. Це право заявити про свої несплачені зобов'язання за останні три роки - до 1 січня 2014 року. Якщо компроміс досягнутий - відбувається звільнення платника податків від карної, адміністративної, фінансової відповідальності і подальших податкових перевірок по заявлених періодах. Це відкриває нові можливості для бізнесу, особливо того, який працював з "центрами конвертацій".
Джерело: Ліга

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини