Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прокуратура розслідує втручання Лукаш в роботу держреєстрів

28 травня 2014, 15:31
201
0
Реклама

Прокуратура міста Києва початку карне виробництво проти екс-міністра юстиції України Олени Лукаш за фактом припинення роботи усіх єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції.

Як повідомляється, Е. Лукаш в жовтні 2013 року надала вказівку в.о. гендиректора ГП "Інформаційний центр" Мінюсту внести незаконні зміни в комп'ютерні програмищо забезпечують функціонування реєстрів. В результаті таких дій в роботі реєстрів сталися збої, що привело до несанкціонованого блокування інформації і спотворення процесу її обробки.

Прокуратура внесла відомості в ЕРДР про карні правопорушення, передбачених ч. 1 ст. 367 (службова халатність), ч. 2 ст. 361 Карного кодексу (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж або мереж електрозв'язку).

Джерело: прокуратура Києва.


Нагадаємо: 1 жовтня 2013 року став неможливий доступ до реєстрів, які забезпечують діяльність Державної реєстраційної служби, Державної старанної служби, органів юстиції і нотаріусів, - повідомлялося, що сталося несанкціоноване втручання у роботу комп'ютерної мережі Мінюсту. Робота реєстрів поступово відновлюваласяале повністю усе запрацювало аж через тиждень. Мінюст провів круглий стіл, де спробував пояснити причини, назвати винних і следать виводи на майбутнє. А досудовим слідством було встановленощо посадовці "Інформаційного центру" в змові з розробниками розробили схему розкрадання державних коштів, і з метою приховання розкрадання зробили несанкціоноване втручання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини