Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується розв'язати проблему оформлення документів на землю з незареєстрованою нерухомістю

28 травня 2014, 14:24
158
0
Реклама

У парламенті зареєстрований законопроект № 4937 (автор - нардеп В. Ничипоренко)яким пропонується внести зміни до Закону про землеустрій з метою спрощення процедури виготовлення проектів землеустрою для відведення земельних ділянок.

Згідно з проектом, в абзаці десятому частині третій статті 50 Закону про землеустрій передбачається вказати, що копії документів, що встановлюють право, на об'єкти нерухомого майна, розташованого на земельній ділянцінадаються (з метою виготовлення проектів землеустрою) лише у разі, коли права власності на такі об'єкти зареєстровані.

Таким чином депутат хоче удосконалити процедуру виготовлення проекту землеустрою, що дозволить громадянинові безперешкодно оформляти документи, що встановлюють право, на земельну ділянку, на якій розташовано незареєстроване нерухоме майно.

Тобто, буде усунена правова колізіяяка зараз не дає можливості людині оформляти документи, що встановлюють право, на земельні ділянки, на яких знаходиться неоформлена нерухомість, і не дає можливості оформляти документи, що встановлюють право, на нерухоме майно, під яким розташовані неоформленные земельні ділянки. (Зараз треба спочатку оформити документи, що встановлюють право, додому, а вже потім займатися оформленням документів на земельну ділянку. Проте, оформити документи, що встановлюють право, додому, не надавши державному реєстраторові документів, що встановлюють право, на земельну ділянку під таким будинком, особа теж не може.)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини